Ribičija starih volkov na Vinski Gori

Objavil/a Uroš Obolnar, april 1, 2013 |

IMG_6717V soboto in nedeljo, 16. in 17.3.2013, smo se stari volkovi zbrali na državnem posvetu, ki sta ga gostila stega Velenje 1 in Koroška 1. Srečanje je potekalo v duhu utrjevanja naših mrež ter izboljševanja naših načinov lova.

Se sprašujete kako in kaj smo lovili ter koliko smo ujeli?

Po uvodnem spoznavanju in po obnavljanju znanja stavčnih členov smo se odpravili spoznavati kraj, v katerega smo prišli. Med orientacijo smo se lahko ustavili ob mlinu, ki so nam ga domačini prijazno razkazali, na gradu smo poskušali posneti najbolj izvirno sliko skupine, vmes pa smo bili deležni še hitre ponovitve osnov prve pomoči.

Popoldan smo v manjših skupinah obnavljali in izboljševali naše znanje o stezosledstvu, kurjenju ognja, prvi pomoči, pripravi na odprave, vozlih, orientaciji in dendrologiji.

Zabavni večer je minil v znamenju dramskih uprizoritev Kekca na sto in en način, vlečenja vrvi, kuhanja žgancev, za zaključek pa smo se ob zvoku harmonike še dodobra naplesali.

Zabavnemu večeru je sledila skala posveta, kjer je bilo v voditelje veje VV imenovanih osem starih volkov. Po slovesnem zaključku skale posveta smo bili deležni še okusnega Bika.

V nedeljo smo se razvrstili v različne delavnice, kjer smo odkrivali nove zanimive igre, se urili v reševanju problemov s pomočjo Knjige o Džungli, izdelovali lutke, ki znajo biti v krdelu zelo uporabne, ter prisluhnili Mileni Pačnik, ki je na lanskem taboru voditeljev prejela najvišje skavtsko priznanje – zlato deteljico.

Na koncu smo srečanje, kot se spodobi, zaključili s skavtsko mašo v vinskogorski cerkvi sv. Janeza.

Srečanje je potekalo v odličnem vzdušju in vsi smo bili hvaležni državnemu vodstvu za odlično pripravljen posvet, gostiteljem za gostoljubje in super organizacijo ter odraslim skavtom Velenja 1, ki so nas izjemno razvajali z odlično hrano.

»

Napiši komentar

Za komentiranje moraš biti prijavljen.


Uradna stran veje VV
Spletna Džungla uporablja prilagojeno verzijo Wordpress-a
Grafično oblikovanje Neža Rutar | Postavitev strani Primož Bevk
Vse pravice pridržane